Miód spadziowy — leśny aromat oraz bogate wartości prozdrowotne
Miód spadziowy jest naprawdę wyjątkowy! Wyróżnia się na tle innych miodów poprzez sposób jego pozyskiwania! Nie powstaje on z nektaru kwiatowego — jest przetworzonym sokiem drzewnym. Pszczoły zbierają spadź ze świerka, klonu, lipy, jodły, dębu lub innych drzew, aby kolejno dostarczyć ją do ula. Miód charakteryzuje się mniejszą kalorycznością niż cukier, dzięki czemu możesz posłodzić nim swoją ulubioną herbatę lub dodać łyżkę miodu do przygotowanego ciasta. Obiecujemy, nie zawiedziesz się!
Właściwości:
- wpływa na regulację przemiany materii,
- wspomaga pracę serca, obniża ciśnienie, polepsza krążenie,
- wykazuje właściwości regeneracyjne: przyśpiesza gojenie ran, odmrożeń i oparzeń.
Walory smakowe:
Smak
łagodny, niezbyt słodki
Zapach
pachnący żywicą i igliwiem